Faskiamanipulaatio

Faskiamanipulaatio-menetelmä (Fascial Manipulation®) on italialaisen fysioterapeutin Luigi Steccon tutkimuksen ja kliinisen työn tulos 40 vuoden ajalta.

Faskia on lihaskalvo eli sidekudos, joka ympäröi lihaksia, verisuonia ja hermoja. Faskialla on tärkeä osuus liikkeen aistimisessa ja koordinoinnissa sekä kehon tasapainon säätelyssä. Vammat, arvet, epäergonomiset työasennot  sekä liiallinen kuormitus ja toistuvat liikkeet voivat heikentää faskioiden liikkuvuutta. Pitkään jatkuessaan lihaskalvojen alentunut liikkuvuus voi aiheuttaa lihasten toiminnan häiriöitä ja kipua.

Faskiat voidaan jakaa kolmeen eri tyyppiin, joita ovat pinnallinen, syvä ja viskeraalinen eli sisäelimiin liittyvä kudos. Kullakin faskiatyypillä on omat anatomiset ja biomekaaniset ominaisuutensa ja suhteet niitä ympäröiviin rakenteisiin. Faskiamanipulaatiossa keskitytään erityisesti hoitamaan syviä faskioita.

Faskiamanipulaatiossa keskeisenä ajatuksena on tunnistaa paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen. Käsiteltävät pisteet voivat tyypillisesti sijaita kaukanakin kipualueesta ja niitä manipuloimalla palautetaan liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

Faskiamanipulaatio on hyvä hoitomuoto kaikkiin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin. Se sopii myös aktiivisen harjoittelun ja liikunnan tueksi.

Lisätietoa faskiamanipulaatiosta:

www.fasciamanipulaatio.fi

www.fascialmanipulation.com

faskiamanipulaatio