Teippaukset

Käytämme teippauksia tarvittaessa fysioterapian muiden hoitomuotojen tukena. Yleisimmin teippauksia käytetään tuki-ja liikuntaelimistön ongelmista kärsiville asiakkaille vähentämään kipua ja lisäämään liikkuvuutta.

Kinesioteippaus (Kinesio Taping®)

Kinesio Taping® on kuntouttava menetelmä, jonka kehitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase 1970-luvulla.

Se on suunniteltu helpottamaan kehon luonnollista paranemisprosessia. Samalla se tukee ja vakauttaa lihaksia ja niveliä rajoittamatta kehon liikerataa.

Kinesioteippauksella pyritään helpottamaan kipua ja ohjaamaan asentoa kivuttomaan suuntaan, jolloin liikkeen tekeminen mahdollistuu. Sitä voidaan käyttää yhdessä lukuisten muiden hoitomenetelmien kanssa. Kinesioteippaus on myös tehokas apu erilaisten (kroonisten) vammojen ja tulehdustilojen hoidossa, osana kuntoutusta ja ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä.

Teippaustekniikka valitaan potilaan huolellisen tutkimisen perusteella. Teippaustekniikat perustuvat teipin ominaisuuksien monipuoliseen hyödyntämiseen toivotusta lopputuloksesta riippuen.

Lisätietoa kinesioteippauksesta:

https://kinesiotaping.com/about/what-is-the-kinesio-taping-method/

Dynaaminen teippaus (Dynamic taping®)

Australialainen fysioterapeutti Ryan Kendrick kehitti dynaamisen teippausmenetelmän alunperin urheilijoille vähentämään liiallista kuormitusta ja ylirasitustiloja poissulkematta kuitenkaan harjoittelun mahdollisuutta.

Dynaamisen teippauksen tarkoituksena on kontrolloida ja keventää lihasten ja jänteiden kuormitusta hoidettavilla alueilla. Elastista energiaa hyödyntävä teippi kuitenkin samalla optimoi kehon toimintaa ja tehostaa liikkeen tuottamista.

Biomekaanisesti toimiva teippi sopii erinomaisesti lihasten ja jänteiden ylirasitusvaivoista kärsiville. Sitä voidaan käyttää apuna kaikissa tuki-ja liikuntaelimistön ongelmissa. Dynaaminen teippaus soveltuu lähes kaikille vartalon ja raajojen lihaksille ja se mahdollistaa kuntoutuksen aloittamisen toipumisen varhaisessa vaiheessa.

Lisätietoa dynaamisesta teippauksesta:

http://www.dynamictape.com/